donderdag 6 september 2012

Dag 8: de morgenstond heeft goud in de mond

Toen we 's avonds van het diner terugkeerden, bleek bij thuiskomst de lamp te branden en guess what....: ons bed was heerlijk voorverwarmd met een grote kruik! Super!! Geen overbodige luxe, want hoewel we zowel de buiten- als binnendoeken van de tent hadden gesloten, zodat de wind er niet dwars doorheen waaide, was het toch erg koud. Vermoedelijk niet ver van het vriespunt.
's Nachts hebben we oordopjes, die we zelf van huis hadden meegenomen, ingedaan tegen de onrust van de wind en hebben geslapen als rozen. Heerlijke bedden.
Les jeunes amoureux hadden ons getipt dat we vanaf half zeven vanuit onze tent van een prachtige zonsopgang zouden kunnen genieten. Dus Rob heeft zich vermand en het tentdoek opgerold, waarna hij met een reuzensprong weer in bed gedoken is en met de dekens tot onze kin tegen de kou en het fototoestel paraat, waren we er klaar voor. Lachen! Al heel vroeg 's morgens wordt er een theeblad op de veranda klaargezet, maar we vonden het zelfs te koud om thee in te schenken.


Het eerste zonnegloren kleurde de lucht, maar dat duurde niet lang. Toen piepte een eerste zonnebaan tussen twee bergtoppen door, even later een tweede. 



Hoger steeg de zon en langzaam maar zeker werd de vlakte door een warme gloed gekleurd. De bergenaan deze zijde strekten zich nog lang uit over de vlakte en hulden zich nog in een mysterieus blauw waas.





Gedurende een uur hebben wij toegezien hoe de zon steeds meer terrein won - de meeste tijd van onder de dekens en later met een lekker warm kopje thee! Wat een prachtige heerlijke luxe! 


Een ronkende motor en een stip: het vliegtuigje voor de Fransen arriveerde


Toen we om half 8 naar het ontbijt gingen, was de ergste kou door de zon verdreven. De vogels kwetterden in de boom en dronken graag van het afvalwater.


cape sparrows/gewoon mossie (mus)


Scaly feathered Finch/Baardmannetje (in het Zuid-Afrikaans. Het Nederlandse Baardmannetje ziet er echt anders uit)


een Short-toed Rock-Thrush/een kortteenkliplijster





Voor we met het Duitse echtpaar en Uska vertrokken voor de safari hebben we het Franse stel nog teruggezien en gedag kunnen zeggen. Ze hadden een mooie vlucht over Sossusvlei gehad en vervolgden hun huwelijksreis in een andere richting dan wij.

           
                                                                                                      Ga mee op excursie in Namib Rand

Geen opmerkingen: