maandag 19 november 2012

Dag 23: klauteren naar het Waterberg Plateau

Deze ochtend waren we aardig vroeg uit de veren, omdat we naar het Plateau wilden lopen en dat doe je het beste in de vroege ochtend of namiddag. Gisterenmiddag hebben we haast geen vogel gezien, ook niet op onze wandeling en dat was niet echt volgens verwachting.
Nu om 7 uur was het echter een bedrijvige bedoening rond ons huis.  Tot mijn grote vreugde zat er een aardige troep Rooiwangparkietjes in het gras, die me in de gelegenheid stelden hen te vereeuwigen.
Een Roodbekfazantje scharrelde er tussendoor en een specht klopte iedereen wakker, die dat nog niet was. Aan de boomtak te zien, is dit een vaste hamerplaats. Een Dikdik graasde op z'n gemak in deze groene weide - het gras rond de huisjes wordt regelmatig gesproeid.
Na een degelijk ontbijt gingen we om 8 uur op stap. Het begon al wat op te warmen en overal kwamen vlinders en vogels tevoorschijn.

Lovebirds/ Rooiwangparkietjes, leuk en kleurig.


Vrouwelijke Golden-tailed Woodpecker /Goudstertspeg (?)





Acacia Pied Barbet / Bonthoutkapper

Het pad voerde aanvankelijk geleidelijk omhoog tussen bomen en struikgewas. Toch keken we al snel ver over de vlakte uit. Het was niet alleen een genot om weer eens actief lichamelijk bezig te zijn, maar deze prachtige omgeving is gewoon een must om in te wandelen. Er is hier een ongekende diversiteit aan bomen, struiken en planten!









Naarmate we hoger kwamen, werd het pad smaller en rotsachtiger. Het laatste stuk was het klauteren geblazen en dan ben je blij dat je goede wandelschoenen aan hebt. Maar voor iedereen die geen last heeft van lichamelijke beperkingen is het goed te doen. En zeker de moeite waard!


De klipdassies komen hier waarschijnlijk niets tekort, het waren enorme dieren vergeleken bij de dassies die we elders op onze reis hebben gezien. Of een andere sub-soort?




Boven! Een hek met een bord met de waarschuwing dat verdergaan alleen samen met een ranger kan, weerhoudt je ervan het plateau op te lopen. Zou ook niet verstandig zijn, omdat dat wildgebied is. Maar wel konden we links naar de rand van het plateau, waar we naar alle richtingen een fenomenaal uitzicht hadden! Beneden ons zagen we de gebouwen van het park, op een open stuk in het bos stond een koedoe, nauwelijks zichtbaar met het blote oog; een White Bellied Sugarbird was druk in een boom vlakbij ons. En wij, wij genoten maar zo'n beetje van al dit moois.......






Na verloop van tijd gingen we dan toch maar weer terug, op handen, billen en benen.

Lianen met vruchtdozen die veel op onze lampionbloemen lijken.


Een Slender Mongoose oftewel Swartkwasmuishond, een heel toepasselijke Zuidafrikaanse naam.

Terug in het park werd er bij de huisjes gesproeid en daar trekken verschillende dieren zoals deze mongoose en vlinders profijt van. Vogels zijn dan ook altijd in de buurt.

Foto onder (niet zo mooi, maar wel leuk) een vrouwelijke Pririt Batis (denk ik).

Geen opmerkingen: